The Definitive Guide to yumurtlama bozukluğu hastalıkları
The Definitive Guide to yumurtlama bozukluğu hastalıkları
Blog Article
Bu semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız, hormonal dengenizi değerlendirebilecek ve uygun tedavi seçeneklerini önerebilecek bir sağlık uzmanına danışpersonız önemlidir.
Alerjik nedenler kısırlık nedeni olabilmekle birlikte teşhisleri ve tedavileri zordur. Alerjik neden spermlerde veya mukusta bulunabilir.
Adetten sonra tekrar kan gelmesi genellikle standard bir durum olsa da, bazı durumlarda altta yatan ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Bu nedenle, tekrarlayan veya şiddetli kanamalar yaşarsanız mutlaka bir doktora başvurmanız önemlidir.
Bunun dışında yumurtalarda var olan kistler kişilerde hormonların bozulmasına sebep olur. Kadınlarda hormon bozukluğu ve tedavisi, erkeklerde hormon bozukluğu ve tedavisi yapılmadıkça daha büyük sorunlar yaşanır.
Bu nedenle, hem kadın hem de erkeklerde fertilite sorunlarının tedavisinde kullanılır. Myo-inositol, sperm hareketliliğini ve sayısını artırarak erkek doğurganlığını iyileştirir.
Tüm kadınlar, ergenlikten menopoza kadar yaşamları boyunca yavaş yavaş salınan belirli sayıda yumurtayla doğarlar. Erken yumurtalık yetmezliği, yumurtalıktaki yumurtaların genetik veya kemoterapi gibi bazı tıbbi tedaviler nedeniyle erken kaybedilmesi durumudur.
Sağlıklı kilonuzda olun. Aşırı kilolu veya aşırı zayıf olmak, yumurtlamanın typical bir şekilde gerçekleşmesini engelleyebilir.
Su gibi ise genellikle yumurtlama döneminde ya da cinsel uyarılma yumurtlama bozukluğu tedavisi sırasında görülen usual bir durumdur. Kokusuz sarı ise bazen hormonal değişikliklerle ilgili olabilir, ancak enfeksiyon ihtimali göz ardı edilmemelidir.
Yumurtaların bitmesinden kasıt, yumurtalıklarda yumurta rezervlerinin tükenmesi ve artworkık yumurtlamanın olmaması durumudur. En sık doğal neden olan menopoz ile birlikte ortaya çıkmaktadır.
Nedenleri arasında hormonal dengesizlikler, stres ve bazı tıbbi durumlar yer alır. Tedavi genellikle altta yatan nedenin ele alınmasını içerir ve yumurtlamayı uyaracak ilaçları içerebilir.
Kanda bulunan click here to find out more androjen hormonlarının seviyesi ile FSH ve LH adlı hormonların, insülin hormonu seviyeleri tespiti ile polikistik around sendromu tanısı tam olarak konabilir.
Yumurtaları her ay düzenli olarak çatlamayan kadınlarda mutlaka hormon testleri yapılmalıdır.
Vajina sarkması, vajinanın etrafındaki kas, bağ dokular, pelvik organları ve dokuları yerinde tutan sinir, kas dokularının zayıflamasıyla kopar ve vajenden dışarı sarkmalar meydana gelir.
Polikistik more than sendromu, yumurtlama sorunlarına yol açabilen bir hastalıktır. Genellikle ergenliğe girdikten sonra ortaya çıkan bu hastalıkta yumurtlama fonksiyonları olumsuz etkilendiğinden adet düzensizliği ve gebe kalamama gibi sorunlarla karşılaşılabilir.